Maaltijdondersteuning

Focal is specialist in de vervaardiging en levering van hoogwaardige eet- en drinkhulpmiddelen. Bij elk probleem kan een passende oplossing geboden worden, van speciale armondersteuningen tot eetrobots.

Jamie
Jamie is een eethulpmiddel op basis van armondersteuning. Een onderarmschaal met kantelmechanisme is hier gecombineerd met een kunststof plank die als basis dient. De voorziening is bedoeld voor personen die voedsel niet gemakkelijk naar de mond kunnen brengen, en een specifieke eetvoorziening wensen.
Verder >
ADL standaard
De ADL Standaard is een voorziening die modulair wordt opgebouwd. Aan de arm van de voorziening worden naar behoefte accessoires zoals een mini tafeltje of drinkbekerhouder bevestigd. De voorziening kan heel precies nabij de gebruiker worden gepositioneerd. Een versie voor op de rolstoel is ook leverbaar.
Verder >
Nelson
De Nelson is een eethulpmiddel voor personen met ernstige coördinatiestoornissen, bijvoorbeeld ten gevolge van spasticiteit. De Nelson is in essentie een door de gebruiker bediende hefboom met een remmend mechanisme. Hiermee worden de schokkende bewegingen afgevlakt en omgezet in een vloeiende, geleide beweging. De gebruiker kan nu met de bevestigde vork of lepel voedsel zelf naar de mond brengen.
Verder >
Obi
De meest recente eetrobot die op de markt te verkrijgen is. Obi is vriendelijk, intelligent en stijlvol.
Verder >


 

Deel deze pagina