Hansje Janssen, kreeg op 34 jarige leeftijd ALS, in het kraambed van zoon Jesse.


30-3-2020 | Hansje is opgegroeid in Malden onder Nijmegen. Een prachtige onbezorgde jeugd met alle kansen voor het oprapen! Een zeer “rijke” tijd. Inclusief een prachtig woonhuis met grote tuin.

In het najaar van 1992 is zij haar partner tegengekomen en in ’s-Hertogenbosch gaan wonen. Een jaar later is Hansje afgestudeerd als fysiotherapeut en daarna is zij in Rosmalen bij een particuliere praktijk gaan werken. In 1998 heeft zij deze praktijk overgenomen en ook een tweede studie namelijk manueel therapie gestart. ‘Drukke, maar fantastische jaren!’ zegt Hansje.

Hockey heeft vanaf haar 8e jaar een zeer belangrijke rol in haar leven gespeeld. Ze speelde bij hockeyclubs als Union,...

Lees verder >

Dowing in therapiesetting


30-3-2020 | Revalidatiecentrum Adelante locatie Hoensbroek behandelt patiënten met onder meer arm-handproblemen, cerebrale parese, beroertes, niet aangeboren hersenletsel en spierziekten. De afdeling ergotherapie heeft onlangs een passet Dowing aangeschaft.

Focal is al lange tijd betrokken bij dit centrum m.b.t. diverse producten uit het assortiment. Door de zeer positieve ervaringen met de dynamische ondersteuningen in diverse patiëntengroepen kwam de vraag of deze ook in de therapiesetting ingezet kon worden. Er is overlegd met de afdeling ergotherapie welk type armondersteuning zich hier het beste voor leent. De Dowing past hierin het best. De Dowing is een mechanische armondersteuning die eenvoudig en snel individueel ingesteld...

Lees verder >

Update voorzorgsmaatregelen i.v.m. Corona (COVID-19) - 30 maart 2020


30-3-2020 | Beste belanghebbenden, klanten & zorgprofessionals,

Het is niemand ontgaan dat we in Nederland momenteel in een crisis verkeren. Als ‘vitaal’ aangewezen bedrijf door de overheid doen wij ons best om onze klanten zoveel mogelijk tot dienst blijven zijn. Wij willen als Focal er alles er aan doen om een veilige werksituatie te creëren voor zowel onze klanten als onze medewerkers. Focal is open en bereikbaar, wij nemen de voor geschreven maatregelen van het RIVM in acht en hebben daarbij onderstaande voorzorgsmaatregelen getroffen:

  • Een groot deel van onze afspraken zijn gecanceld tot 1 juni, indien de maatregel van 1,5 meter afstand niet in acht kan worden genomen...
Lees verder >

Bekenden in BNN VARA programma “Je zal het maar hebben”


19-12-2019 | In het BNN VARA programma volgt Jurre Geluk jongeren met een beperking. Er komen zeer diverse casussen aan bod waardoor er een breed beeld wordt gegeven van de beleveniswereld van deze jongeren. De ene casus is de andere niet en dit blijkt ook steeds weer wanneer Jurre in gesprek gaat met de mensen die elke week aan bod komen. Even geleden waren gebruikers van ons te zien in een van de afleveringen. In desbetreffende aflevering werd getoond hoe een woning aangepast is met een verscheidenheid aan omgevingsbediening. Hierdoor kan de bewoonster zeer eenvoudig onder andere de lampen, thermostaat, deuren en gordijnen bedienen. Tot slot kwam tevens de hoofdsteun kort in beeld met dynamische hoofdsteundrager....

Lees verder >

Focal Quiz: Weet jij 10 uit 10 te scoren?


19-12-2019 | Benieuwd hoeveel u over Focal weet? Om uw kennis te testen hebben we een kleine quiz gemaakt waar diverse Focal producten in terug komen plus een aantal Focal weetjes! Klik op de link om uw kennis op de proef te stellen:

https://nl.surveymonkey.com/r/HX99YPW

 

Lees verder >

Kerstwens namens heel Focal


19-12-2019 | Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen en is er veel gepasseerd bij Focal Meditech. We werden verrast door het plotselinge vertrek van één van de adviseurs, een langdurig werving-selectie werd gestart en eind van de zomer is de nieuwe adviseur aan de slag gegaan. In 2019 is er ook meer aandacht uitgegaan naar de export van de Focal producten. Met diverse partijen uit verschillende landen is er een intensievere samenwerking ontstaan. Verder is de personele bezetting verder uitgebreid op diverse afdelingen. Ook qua ICT zijn er intern grote stappen gezet t.b.v. verdere professionalisering.

In 2020 wachten ook weer nieuwe uitdagingen omtrent nieuwe wet- en regelgeving. Dit gaan we met veel enthousiasme en vertrouwen tegemoet.

Alle...

Lees verder >

Lancering Obi Generatie 2


30-10-2019 | Graag willen we mededelen dat sinds oktober 2019 de tweede generatie Obi volledig is vrijgegeven. Na twee intensieve onderzoeks- en ontwikkelingsjaren zijn diverse aspecten van de arm van de eetrobot sterk verbeterd. De nieuwe Obi heeft hetzelfde uiterlijk en werkt op dezelfde manier maar met vele interne verbeteringen die de volgende voordelen bieden:

- Souplesse: Meer kracht en precisie in de bewegingen van de arm. Tezamen met de verbeterde software leidt dit tot bewegingen die soepeler en consequenter zijn.
- Betrouwbaarheid: Obi generatie twee is robuuster en heeft ingebouwde beveiligingen waardoor het apparaat zijn gehele levensduur betrouwbaar is.
- Accuduur: Door de lichtere structuur en verbeterde motoren...

Lees verder >

Rabobank InspiratieFestival Tilburg


30-10-2019 | We kijken tevreden terug op een geslaagd InspiratieFestival wat geheel in het teken stond van innoveren. Ongeveer duizend bezoekers bezochten de Koepelhal in de Tilburgse Spoorzone om te ontdekken en te ervaren wat innovatie in en rondom Tilburg betekende.

Elke twee jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken een festival met een centraal thema, een thema waar de Rabobank zich hard voor maakt. Het thema van dit jaar luidde: ‘innovatie’ met als motto: ‘Innovate yourself’.

Klanten, leden en relaties van de Rabobank hebben we laten...

Lees verder >

Aftermovie Rehacare


30-10-2019 | Als vast gezicht waren wij opnieuw aanwezig bij de Rehacare 2019 in Düsseldorf. Om een kleine impressie te geven hoe de beurs is verlopen en hoe onze stand erbij stond, is er een aftermovie gemaakt! Bekijk de video hier onder:

 

Lees verder >

Nieuwe adviseur!


30-10-2019 | We zijn verheugd om u voor te stellen aan onze nieuwe adviseur voor Zuid-Oost Nederland. Michiel Geilen vervult deze functie sinds medio september. De eerste maanden zal er een intensief inwerktraject plaatsvinden om vervolgens zelfstandig de regio in te gaan. Zijn achtergrond is ergotherapie in de neurologische revalidatie. Michiel heeft vanuit zijn vorige functie reeds 20 jaar ervaring met de Focal producten. Hij heeft optimale zelfstandigheid en participatie in de samenleving hoog in het vaandel staan. Michiel stelt de cliënt en zijn of haar behoeftes en wensen altijd centraal. Vervolgens zal hij doelgericht binnen het productaanbod van Focal adviseren.

Luisteren, maken en verbeteren, het motto van Focal Meditech, spreekt hem dan ook erg...

Lees verder >

 

Deel deze pagina