Communicatiehulpmiddelen

Met elkaar praten is een van de belangrijkste sociale activiteiten van mensen. Wat gebeurt er als je niet (meer) kunt spreken? Wie niet kan spreken heeft vaak het gevoel er niet meer bij te horen. De behoefte met een ander te kunnen communiceren is in zo’n situatie extra voelbaar. Voor deze mensen levert Focal Meditech BV hulpmiddelen met spraakuitvoer die er op gericht zijn mensen snel en doeltreffend met elkaar te laten communiceren, zoals de Nova Chat en de Accent. Deze communicatiehulpmiddelen kunnen gebruikt worden met picto’s (grafische afbeeldingen) maar ook met tekst als invoer.

Communicatie in een notendop

Communicatie is contact
Communiceren doen we eigenlijk de hele dag. En communiceren doen we met elkaar. Vaak hoef je alleen maar een blik met elkaar te wisselen om te weten wat de ander denkt. Vaak zie je al aan iemands gezicht of hij of zij vrolijk is.

Misschien wel de belangrijkste manier om met elkaar te communiceren is spreken en luisteren. Dat gaat snel en efficiënt. Een berichtje schrijven gaat vaak veel langzamer en dus heeft praten meestal onze voorkeur.

Waarover praten we met elkaar?
Als we met elkaar praten, doen we dat met verschillende bedoelingen. We vragen elkaar bijvoorbeeld iets, zoals ‘Ik wil graag een boterham met pindakaas’, vertellen elkaar wat we van iets vinden ‘Nou, dat heb je nog es goed gedaan!’ , zeggen dat we blij, verdrietig of boos zijn ‘Daar baal ik wel ontzettend van, zeg!’.

Vaak lijkt communicatie geen concreet doel te hebben. Dan weten we achteraf niet eens meer waarover we met elkaar hebben gepraat maar we weten wel dat het hartstikke gezellig was. In dat geval gaat het niet om het uitwisselen van informatie maar om het sociale contact. Dan is het feit dat we met prettig elkaar praten belangrijker dat de inhoud.

Focal levert de juiste hulpmiddelen die een gebruiker bij al deze vormen van communicatie adequaat ondersteunen.

Nieuws

Communicatiehulpmiddel accent 1200 maakt plaats voor de accent 1400

De Accent 1200 was tot voorkort het meest uitgebreide en geavanceerde communicatiehulpmiddel van Focal. Het is een apparaat met een groot scherm en o.a. optionele oogbesturing. De Accent 1200 maakt nu plaats voor de 1400. Dit apparaat biedt een nog...
Lees verder >

Kennismaking met nieuwe producten op de beurs Zorgtotaal

8 mrt 2013 | Ook in 2013 is Focal present op de beurs Zorgtotaal, van 13 – 15 maart in de Jaarbeurs te Utrecht. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om nieuwe producten aan ons assortiment toe te voegen of bestaande producten te verbeteren. Steeds...
Lees verder >

Accent 1400
Communicatiehulpmiddel met spraakuitvoer en IR. Invoer: grafische symbolen en tekst met woordvoorspelling. Bediening: aanraakscherm, scannen, joystick en oogbesturing. Opbouw.
Verder >
Nova Chat 10
Communicatiehulpmiddel met spraakuitvoer. Invoer: grafische symbolen en tekst met woordvoorspelling. Bediening: aanraakscherm, scannen en joystick. Draagbaar, 950g.
Verder >
Nova Chat 7
Communicatiehulpmiddel met spraakuitvoer. Invoer: grafische symbolen en tekst met woordvoorspelling. Bediening: aanraakscherm, scannen en joystick. Draagbaar, 635g.
Verder >
Nova Chat 5
Communicatiehulpmiddel met spraakuitvoer. Invoer: grafische symbolen en tekst met woordvoorspelling. Bediening: aanraakscherm, scannen en joystick. Draagbaar, 250g.
Verder >


 

Deel deze pagina