Gripability Xhand

Gripabaility hulpmiddelen zijn in hun algemeenheid grijpersets die werken op basis van gecomprimeerde lucht. Zij bestaan uit een grijper die met een zeer dunne luchtslang verbonden is met een specifiek luchtvat. Het luchtvat levert de druk die benodigd is om gedurende meerdere dagen alle bekrachtigde grijptaken te kunnen uitvoeren. Voor het op druk brengen van het luchtvat is een specifieke kleine en veilige compressor aanwezig. De grijpfunctie wordt doorgaans middels een schakelaar geactiveerd.

Gripabaility Xhand is de stationaire versie van het systeem. De Xhand wordt als vervangende hand-met-grijpfunctie geplaatst op een positie waar veel activiteiten uitgevoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een tafel, aanrecht of werkplek – thuis, op school of in de arbeidssituatie.

Nabij de grijper bevindt zich veelal de schakelaar die in de praktijk vaak nog met een lichte druk van de duim te bedienen valt. De schakelaar kan bij behoefte evenwel ook op elke andere willekeurige plek gepositioneerd worden. De gebruiker kan kiezen uit drie grijpkracht niveaus en uit verschillende schakelaars.

De grijper van de Xhand werkt op basis van pneumatiek (luchtdruk). Er kan voldoende knijpkracht worden opgebracht om bijvoorbeeld montagewerk te kunnen doen of voowerpen van enkele kg. vast te houden. Voor de luchttoevoer is de grijper verbonden met een zeer dunne flexibele slang. Deze slang is verbonden met een speciaal drukvat. De luchtdruk in het vat is voldoende voor 200- 400 grijpacties. Het drukvat wordt opgeladen met een specifieke, kleine compressor die ook nabij de werkplek kan worden geplaatst.

Er zijn op dit moment geen gebruikerservaringen beschreven voor Gripability e3

Foto's:

Voor de Xhand is downloadbare documentatie beschikbaar.
Klik hier om de documentatie te bekijken.

 

Deel deze pagina