Jamie

Het Eethulpmiddel Jamie is een voorziening voor het zelfstandig eten door personen met beperkingen in de armfunctie. De Jamie maakt het mogelijk om zelfstandig voedsel van een bord te pakken en naar de gebruiker toe te verplaatsen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om het oppakken van brood, of het opprikken of oplepelen van de maaltijd van een bord. Maar ook om het verplaatsen van een beker of mok. De Jamie maakt gebruik van een dynamische armondersteuning. Dit is een scharnierende, metalen draagarm waarop een armschaal is bevestigd. Het geheel is gemonteerd op een eetplank.

Gebruikers van de Jamie zijn doorgaans personen met een spierziekte of een neurologische aandoening. Zij hebben enige actieve schouderfunctie, alsmede enige inzetbare handfunctie. De Jamie werkt in het horizontale vlak. De Jamie blijft vanzelfsprekend op de tafel staan waaraan de gebruiker eet en drinkt. Mocht de gebruiker behoefte hebben aan ondersteuning op andere plaatsen en bij meer activiteiten dan het eten alleen, dan wordt het gebruik van een multi purpose armondersteuning als de Top/Help, Sling of Darwing aangeraden. De gebruiker van de Jamie verwacht gewoonlijk alleen ondersteuning bij het eten.

Werking Jamie

De Jamie kent een eenvoudige, solide constructie waarvan het gebruik al snel duidelijk is. De gebruiker plaatst de onderarm in de armschaal. Al dan niet met behulp van bestek wordt nu voedsel van een bord of direct vanaf de eetplank gepakt. Met behulp van bewegingen vanuit de schouder wordt de onderarm vervolgens in de richting van de mond gebracht. De armondersteuning kent een aantal heel soepel lopende verlengarmen. De verlengarmen scharnieren ten opzichte van elkaar en kunnen de natuurlijke bewegingen van de arm heel goed volgen.

Eethulpmiddel Jamie kan van extra verlengarmen worden voorzien. De verlengarmen zijn in twee lengtes leverbaar. De rotatiebewegingen van de verlengarmen kunnen om haken te voorkomen beperkt worden door middel van een kunststof stop. De armschaal wordt altijd op maat gemaakt, en kent een handpalmondersteuning. Desgewenst kunnen losse spalkjes geleverd worden, waarin bijvoorbeeld een vork geplaatst kan worden. Individueel maatwerk is altijd mogelijk. 

Er zijn op dit moment geen gebruikerservaringen beschreven voor Jamie

Foto's:

Voor Jamie is downloadbare documentatie beschikbaar.
Klik hier om de documentatie te bekijken.

 

Deel deze pagina