Laatste nieuws

Kennismaking met nieuwe producten op de beurs Zorgtotaal

8 mrt 2013 | Ook in 2013 is Focal present op de beurs Zorgtotaal, van 13 – 15 maart in de Jaarbeurs te Utrecht. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om nieuwe producten aan ons assortiment toe te voegen of bestaande producten te verbeteren. Steeds met het uitgangpunt dat het om èchte innovaties moet gaan; producten die mensen met functiebeperkingen op vernieuwende wijze verder helpen. We lichten er enkele zaken uit:

Dynamische armondersteuning Darwing, winnaar van de Accenture Innovation Award, wordt gepresenteerd in alle huidige uitvoeringsvormen en bedieningsmogelijkheden. De Darwing is nu volledig op de markt. Deze armondersteuning is niet alleen hèt referentiepunt als het gaat om zwaartekrachtcompensatie, maar presteert ook buitengewoon goed in de reductie van tremoren in de armfunctie. We lichten het graag toe.

Veel ontwikkelwerk is besteed aan de totstandkoming van een serie Nederlandstalige communicatiehulpmiddelen die uniek door Focal gevoerd wordt en die zich zowel in hard- als software aanzienlijk onderscheiden van het bestaande aanbod. De Nova Chat familie van communicatiehulpmiddelen is uitgebreid met een klein, uitermate handzaam model, de Nova Chat 5. Ook de kleinste telg beschikt over een NL Acapela spraaksynthesizer en kan bijvoorbeeld gebruikt worden in combinatie met een onscreen toetsenbord met woordvoorspelling.

Focal presenteert hiernaast de Accent 1200, een nieuw, compact communicatiehulpmiddel gebaseerd op een tablet. De Accent 1200 integreert alle beschikbare bedieningsmogelijkheden zoals joystick-, hoofd- en oogbesturing. Tevens beschikt de Accent standaard 1200 standaard over IR-omgevingsbesturing en kan eveneens gebruikt worden om een computer te bedienen.

Hiernaast vallen de komst van het nieuwe elektrische joystick omkeermechanisme 'Houdini', wederom een eigen Nederlands kwaliteitsproduct, te noemen en de verbeteringen in de opbouw van ademhalingsondersteuning op de rolstoel. Maar er zijn ook tal van andere zaken het bezien en uitproberen waard, zoals de huidige mogelijkheden van robotmanipulator Jaco.

Robotzeehond Paro wacht natuurlijk ook op een knuffel van u.

U vindt ons in hal 07 stand C050.

 

Deel deze pagina