Laatste nieuws

Nieuwe oogbesturing van Focal

Systemen voor oogbesturing van een computer zijn al sinds meer dan 20 jaar op de markt. Zonder een scherm of muis aan te raken kan een gebruiker een cursor over het scherm laten bewegen en muisacties uitvoeren zoals klikken en slepen. En dat allemaal alleen door naar het computerscherm te kijken…

Een speciale camera vertaalt de oogbewegingen van de gebruiker naar muisbewegingen. Voor veel gebruikers is een dergelijk systeem een echte uitkomst. Vooral als alle andere alternatieve manieren van invoer te moeilijk of simpelweg onmogelijk zijn.

Tot nu toe hing aan dit soort systemen wel een fors prijskaartje. Thans introduceert Focal een technisch geavanceerde oogbesturing voor een zeer acceptabele prijs. De Focal oogbesturing is een technisch robuust product dat accuraat de ogen volgt en een precieze besturing mogelijk maakt, ook met een bril. Tevens laat het systeem een zekere mate van hoofdbeweging toe, waardoor de besturing gemakkelijker wordt. Met name voor gebruikers van communicatie ondersteunende hulpmiddelen is dit een goed bruikbaar systeem maar het is ook een prima aanpassing om met oogbewegingen de computer te bedienen.

De oogbesturing is geschikt voor Windows-computers.

Kenmerken in het kort:
- Plug en Play, gemakkelijk te installeren en te gebruiken
- Werkt met vrijwel alle Windows-versies
- Eenvoudige calibratie van het systeem
- Accurate besturing
- Werkt als een muis met vrijwel alle software

 

Neem contact op >>

 

Deel deze pagina