Sling Elektrisch

De ‘Sling’ is zoals de naam zegt een armondersteuning van het sling- type. Dit betekent dat de arm van de gebruiker van bovenaf benaderd wordt en via een koord met een draagconstrcutie boven de gebruiker verbonden is.

Armondersteuningen van het sling type (‘Sling’, ‘Balancer’) kennen een aantal specifieke voordelen. Ze zijn snel instelbaar (de ‘Sling’ heeft hier een speciale voorziening voor), de arm kan snel en vaak zelfstandig ingelegd worden. Er is geen techniek onder de arm aanwezig en zodoende kan de ruimte op een rolstoel werkblad goed benut worden. De gebruiker botst tijdens het gebruik ook niet snel tegen onderdelen van het mechanisme aan. Eigen aan dit type armondersteuningen is de zwevende situatie van de onderarm die ontstaat.

Zoals alle armondersteuningen van Focal kent de voorziening een zeer robuuste constructie, een heel geringe speling in de verschillende assen en heel hoogwaardige lagers. Ook hierdoor verlopen bewegingen licht.

De ‘Sling’ wordt altijd gemonteerd op een drager zoals een stoel, rolstoel of verrijdbaar onderstel. Tweezijdige toepassing is mogelijk.

Personen met heel geringe spierkracht lukt het ondanks de instelbare gewichtscompensatie soms net niet met om de mond te bereiken. Zij hebben behoefte aan een grotere zwaartekracht compensatie terwijl er wel behoefte is aan een armondersteuning van het ‘sling’ type. Voor deze personen ontwikkelde Focal deze elektrisch bekrachtigde versie. De hierbij gebruikte elektromotor is individueel instelbaar en wordt zodanig beregeld dat de tilbeweging een heel natuurlijk beloop kent. De bekrachtiging wordt bediend met een schakelaar die op diverse plaatsen gepositioneerd kan worden.

Sling Elektrisch werking

Deze armondersteuning maakt gebruik van ophanging en gewichtscompensatie middels een contragewicht. Het ‘wagentje’ aan de draagarm en een slimme uitlijning maken dat de krachten op de arm altijd onder een optimale hoek aangrijpen. Voor het gebruik is zodoende heel weinig spierkracht nodig. De Sling heeft een speciaal instelmechanisme om het hulpmiddel voor een optimale werking snel uit te lijnen. De mate van zwaartekrachtcompensatie kan gewijzigd worden door het afnemen of toevoegen van gewichten in de buis. Twee reservegewichten worden hiertoe meegeleverd. Het is mogelijk om de Sling, bijvoorbeeld bij vervoer van de rolstoel in een lage bus, snel af te nemen. De Sling kent een bewezen, uiterst duurzame constructie.

Deze elektrische uitvoering van de Sling kent een elektromotor aan de basis van het hulpmiddel. Bediening gebeurt door middel van een drukknop waarvan plaatsing en bediening gebruiker afhankelijk is. Deze uitvoering is bestemd voor diegenen die aan de maximale compensatie van de Sling niet genoeg hebben en toch van de karakteristieken van dit type armondersteuning willen profiteren.

Er zijn op dit moment geen gebruikerservaringen beschreven voor Sling Elektrisch

Foto's en video's : Sling Elektrisch

Voor Sling Elektrisch is downloadbare documentatie beschikbaar.
Klik hier om de documentatie te bekijken.

 

Deel deze pagina